Experter på fönsterbyte i Ludvika listar fördelarna med plastfönster

Fler och fler inser de stora fördelarna med plast/PVC-fönster. Men vilka är egentligen fördelarna? Här berättar vi om några av de vanligaste anledningarna till att många väljer plastfönster när det är dags för fönsterbyte i Ludvika!

Ska du byta fönster i Ludvika eller i annan närliggande ort? Då vill vi lägga in ett gott ord för plastfönster, som blivit alltmer populära i moderna hus i Sverige på grund av materialets många fördelar. Här går vi igenom vad plastfönster är och vilka fördelar som finns med att välja plastfönster!
 

Vad är plastfönster och vilka är fördelarna?

Plastfönster är en typ av fönster där materialet i ram och karm utgörs av plast, närmare bestämt PVC. PVC står för polyvinylklorid och är ett icke levande material, vilket innebär att det inte påverkas av fukt, luft, rost eller liknande. Detta gör att denna typ av fönster lämpar sig perfekt för vårt nordiska klimat. Nedan har vi listat fyra starka skäl till varför vi rekommenderar dig att välja plastfönster till ditt fönsterbyte i Ludvika!
 

 • Minimalt underhållsbehov
  Behovet av underhåll är nästintill obefintligt då plastfönster inte behöver slipas och målas om med jämna mellanrum, något som är nödvändigt när man har traditionella träfönster.
 • God ljusisolering
  Brukar du störas av ljud som kommer utifrån, som trafik eller liknande? Då är plastfönster ett bra val för dig på grund av dess höga förmåga till effektiv ljudisolering.
 • Ett klimatsmart val
  Plastfönster är ett klimatsmart val av flera skäl. Dels på grund av att du inte kommer behöva byta ut dina fönster på mycket lång tid, och dels eftersom PVC är ett återvinningsbart material. När någonting bestående av PVC är förbrukat kan man enkelt mala ner det och gör nya produkter av resterna. Alla former av PVC-material är dessutom fria från nanopartiklar och tungmetaller och är dessutom helt emissionsfritt.
 • Ett prisvärt alternativ
  Jämfört med fönster gjorda av andra material är plastfönster ett betydligt billigare alternativ. Detta kombinerat med de övriga fördelarna med plastfönster gör dem är ett mycket prisvärt och högkvalitativt alternativ för dig som ska byta fönster i Ludvika!
   

Vi utför ditt fönsterbyte i Ludvika

Går du i tankarna på att byta fönster i Ludvika med omnejd? Vi hjälper dig! Våra rutinerade fönstermontörer har lång erfarenhet av inom branschen och ser till att du får rätt fönster anpassat efter din fastighet och dina behov. Vi rådger dig inför ditt val av fönster och ser till att hela processen från inköp till montering och slutbesiktning känns trygg och smidig för dig som kund.


Utnyttja ROT-avdraget när du gör ditt fönsterbyte i Ludvika

När du som privatperson anlitar oss har du rätt att använda dig av ROT-avdraget. Detta innebär att du får dra av 30 procent av arbetskostnaden för ditt fönsterbyte i Ludvika.

Är du intresserad av att anlita oss för ditt fönsterbyte i Ludvika med omnejd? Tveka inte att kontakta oss redan idag så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa dig.

Kontakta oss på Hybrida inför ditt fönsterbyte!

Är du intresserad av att anlita oss för dörr- eller fönsterbyte i Smedjebacken, Ludvika eller andra närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så hittar vi en lösning för dig!