När är bästa tiden för ett fönsterbyte?

Det är under vintern som du vanligast upptäcker att ditt fönster släpper in kalluft och att det bildas frost av fukten på fönstret. Du behöver inte vänta till sommaren för att utföra ett fönsterbyte i Ludvika utan vi byter fönster året om.

De flesta tror nog att den bästa tiden för ett fönsterbyte är under våren eller sommaren då det är varmt ute. Sanningen är att det finns ingen bästa årstid för ett fönsterbyte utan det går att byta fönster året om, även i minusgrader. Det är trots allt under vintern som de flesta kommer på att de vill byta fönster då det drar iskall luft genom fönstren som också blir isiga. Det är då det går upp för fastighetsägaren att fönstren inte är bra och behöver bytas ut.

 

Du kan vända dig till vårt fönsterföretag i Ludvika som utför fönsterbyte året om i alla typer av fastigheter. Du kan läsa mer om våra tjänster här på vår hemsida.

Att byta fönster i Ludvika

Ett fönsterbyte i Ludvika är egentligen ingen krånglig process utan normalt så tar vi av det gamla fönstret, ställer det mot väggen och monterar sedan fast det nya fönstret. En process som tar maximalt 5-10 minuter per fönster. Det gör att öppningen i fönstret endast finns i några få minuter, ungefär som när du vädrar. Därför går det att byta fönster även under vintern. Dessutom så byter vi ut ett fönster i ett rum i taget under vintertid vilket gör att det aldrig hinner bli kallt i bostaden.


Arbete med fönsterkarmar

Om det även krävs att fönsterkarmar som är monterade i fasaden också ska bytas ut är det bättre att utföra det arbetet under våren eller sommaren då öppningen kommer att finnas under en längre tid, vilket kan kyla ned bostaden. Det finns förvisso hjälpmedel vi kan använda som exempelvis täcka för fönstret med fönsterparaply som förhindrar att snö och vind kommer in i bostaden men dessa brukar enbart användas i samband mindre arbeten som inte kan vänta. För större projekt blir detta oftast en för kostsam lösning. 

Fönsterrenovering

Ska du istället renovera fönstren så är det ett uppdrag som inte är lämpligt att utföra under vintern. Fönsterrenovering utför vi lämpligast under våren eller sommaren då det krävs tid att få klart ett fönster och montera tillbaka detta. Oftast brukar vi också arbeta med flera fönster i taget då vi utför en fönsterrenovering vilket gör att det blir flera öppningar i bostaden som står öppna under en viss tid.

Kontakta oss för mer information

Om du behöver utföra ett fönsterbyte i Ludvika är du välkommen att kontakta oss för att erhålla mer information, året runt. Använd formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt möte eller för att begära in en offert. 

Planerar du för fönsterbyte i Ludvika? Tveka inte att kontakta oss!

Vi på TC-Byggtjänst är fönsterexperter och det perfekta bollplanket inför ditt kommande fönsterbyte i Ludvika. Vi är ett serviceinriktat fönsterföretag som gärna underlättar ert val av fönster.