Fördelar med att byta fönster

Det finns många sätt att uppgradera din fastighet. En av dessa är att byta till moderna fönster som kan spara dig el- och underhållskostnader, ge dig ett bättre inomhusklimat och förstärka inbrottsskyddet. Det är bara några av de många fördelar med fönsterbyte som vi listar i denna artikel.

När det är dags att byta fönster så ser de flesta fastighetsägare detta som en mindre rolig underhållskostnad för att hålla sin fastighet i gott skick. Men faktum är att det finns flera fördelar med att byta fönster och även anledningar att göra det trots att dina fönster fortfarande ser bra ut. Över tid är det ekonomiskt att byta ut sina gamla träfönster mot nya fönster i modernt material som exempelvis PVC-fönster eller fönster i aluminium.

 

TC Byggtjänst är ett fönsterföretag som kan erbjuda fönsterbyten i Ludvika till ett brett sortiment av moderna fönster för alla typer av fastigheter och utrymmen, men också renovering av befintliga fönster.

Fördelar med fönsterbyte i Ludvika

  • Med nya fönster kan du sänka dina energikostnader. Nya fönster är energibesparande och har dessutom mycket bra isolering. Detta gör att fönstren inte släpper ut värmen från bostaden vilket minskar uppvärmningskostnaderna. De nya fönstren bidrar också till att höja värdet på fastigheten.


  • Nya fönster har bättre ljudabsorbering än äldre, vilket innebär att du slipper höra buller och oväsen som kommer utifrån.


  • Bättre inomhusklimat då vissa moderna fönster släpper in minimalt med värme på sommaren och håller kylan ute på vintern.


  • Väljer du PVC-fönster eller aluminiumfönster är dessa i princip helt underhållsfria, till skillnad från äldre träfönster. Det innebär att du slipper kostnaderna för att skrapa och måla fönster med jämna mellanrum.


  • Vissa av de nya fönstren har bättre inbrottsskydd än de traditionella fönstren.


  • Även nya moderna fönster kan beställas i olika stilar, även med spröjsar och i olika färger för att passa den befintliga fasadens utförande.


  • Nya moderna fönster finns i standardmått men kan också beställas i valfri storlek, även som takfönster, altandörrar och toalettfönster.


  • Du kan välja fönster som öppnas inåt, utåt, uppåt, snett nedåt eller som öppnas genom att du drar dessa i sidled.


  • De nya fönstren har många praktiska funktioner som bland annat ventilationsluckor, lås, säkerhetsdetaljer och funktioner som gör att du kan tvätta fönstrets båda sidor inifrån bostaden.

Nackdelar med att byta fönster i Ludvika

Det finns inga direkta nackdelar med att byta fönster gentemot att renovera de gamla, förutom att kostnaden för fönsterrenovering är något lägre. Dock kan du spara in en stor del av denna summa över tid genom att du får en bättre energiekonomi och slipper kostnaderna för framtida underhåll. 

 

De nya moderna fönstren med standardutformning och mått passar dock generellt sämre in i kulturella byggnader, så om du bor i en k-märkt fastighet, kan det finnas anledning att behålla de originella träfönstren och satsa på en renovering istället.

Kontakta oss för mer information

TC-Byggtjänst utför fönsterbyte i Ludvika och är experter på fönster. Vi kan bistå dig med tips och råd då du planerar att byta fönster. Du kan kontakta oss via telefon eller mail för att få mer information om fördelarna med ett fönsterbyte och hur vi kan hjälpa dig med ditt fönsterbyte. Du kan även fylla i ett av våra formulär på hemsidan om du vill boka tid för ett hembesök så att vi sen kan lämna en offert på ditt fönsterbyte. 

Planerar du för fönsterbyte i Ludvika? Tveka inte att kontakta oss!

Vi på TC-Byggtjänst är fönsterexperter och det perfekta bollplanket inför ditt kommande fönsterbyte i Ludvika. Vi är ett serviceinriktat fönsterföretag som gärna underlättar ert val av fönster.